Bæredygtig Landbrug

  1. Grøn Vidensbank
  2. »
  3. Rapport
  4. »
  5. Bæredygtig Landbrug
Info
Beskrivelse:

Nogle ting har vi alle sammen til fælles: Vi spiser mad, vi drikker vand, og vi indånder den luft, der omgiver os. Mad, vand og luft er livsnødvendigheder for alle mennesker, men også kilder til nydelse, sundhed og velvære – eller det modsatte, hvis vi spiser noget usundt, eller hvis vandet, vi drikker, eller luften, vi indånder, er forurenet.

Netop derfor er vores landbrug så vigtigt. Fra landbrugsjorden henter vi nemlig mange af de fødevarer, vi alle er afhængige af. Og fordi produktionen finder sted i det åbne land – ude i naturen, oven på jorden og tæt på vores drikkevandsreserver – betyder det noget, hvordan vi dyrker jorden og producerer de fødevarer, som ender i køledisken og hjemme på tallerkenen.

Heldigvis kan vi i fællesskab sørge for, at vores fødevarer er rene og bæredygtigt produceret. Både som borgere, som landmænd og som politikere træffer vi løbende valg og beslutninger, der har betydning for vores liv og de generationer, der kommer efter os. Når vi putter noget i indkøbskurven, er vi forbrugere, som flytter markedsandele og skaber efterspørgsel. Når vi dyrker jorden på en bestemt måde, er vi producenter, som låner af den natur, vi alle er forbundet med. Og når vi vedtager love, er vi magthavere, der er med til at definere, hvilket samfund og hvilken planet vi giver videre til vores børn og børnebørn.

For Alternativet er det afgørende, at vi både individuelt og i fællesskab tager ansvar for at skabe et landbrug, som er i balance i stedet for i konkurrence med dyr, klima, miljø og natur. Det er en central del af vores vision for det næste Danmark, at fødevareproduktionen skal gøres mere bæredygtig. Vi skal sikre, at den mad, der serveres i vores offentlige institutioner – fx børnehaver, skoler og plejehjem – er sund og fri af sprøjtegifte. Og vi skal styrke omlægningen til økologi, udfase brug af pesticider og fossile brændsler samtidig med, at vi hjælper landbruget ud af sin økonomiske krise.

Alt det og meget mere kommer vi ind på i dette udspil ”Bæredygtigt Landbrug” – et udspil, der tager afsæt i visionen om, at fødevareproduktionen i Danmark skal være 100 pct. økologisk i 2040, og at fremtidens landbrug både skal være socialt, økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt.

Vi glæder os til at diskutere forslagene med alle jer, der har lyst.

Kærlig hilsen Alternativet

LÆS HELE UDSPILLET HER

Kategorier:
Fakta
Forfatter: Alternativet
Sprog: Dansk
Udgiver: Alternativet
Udgivelsesår: 2018

Læg en kommentar

Send besked til Alternativet

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Fandt 1 data

Alternativet

Alternativet er et generøst, handlingsorienteret internationalt parti med særligt fokus på SERIØS BÆREDYGTIG OMSTILLING, EN NY POLITISK KULTUR OG FÆLLESSKABETS OG DEN ENKELTES ENTREPRENANTE SKABERKRAFT. [...]

Adresse:
Åbenrå 33, st, ,
1124 København, Hovedstaden

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 3 resultater

Den Alternative Sommerhøjskole 2018

Det bliver fem dage fyldt med foredrag, oplæg og workshops – alt sammen krydret med økologisk mad, hygge, sjov og dejlige mennesker i alle [...]

Eventdato: 9. juli 2018
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Midtjysk Efterskole, ,
7361 Ikast-Brande, Midtjylland

Det Alternative Klimaparlament – KOM MED

KRÆVER TILMELDING - SE I BUNDENDen vigtigste politiske opgave i nyere tid er at afværge klimakatastrofen. Vi kan ikke længere vente på, at nølende [...]
Eventdato: 22. januar 2019
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Fællessalen, ,
1240 København, Hovedstaden