Klimadebat: Ross Jackson og Theresa Scavenius

0.0
  1. Den Grønne Kalender
  2. »
  3. Tema- og debatmøder / foredrag
  4. » Klimadebat: Ross Jackson og Theresa Scavenius
Info
Beskrivelse:

Kan vi skabe regional udvikling gennem klimapolitik? Vil en decentralisering af energinettet føre til mere grøn energi og regional udvikling? Ross Jackson og Theresa Scavenius vil diskutere dette på Duemosegaard d. 6/12!

Når vi snakker energi- og klimapolitik er en vigtig diskussion spørgsmålet om, hvorvidt vores nationale energisystemener skal centraliseres eller decentraliseres. I den seneste regeringsperiode har regeringen arbejdet hårdt for at centralisere og digitalisere energisystemet for at kunne udvikle et internationalt marked for energi. Det betyder i praksis, at man fx har støttet konkurrenceudsættelse af sol og vind. Hvilket er et historisk opgør med den danske støtte til vind. Og regeringen har blandt andet forhindret, at der bliver lavet fordelagtige løsninger til private virksomheder og husejere som gerne vil investere i fx solceller til deres eget energiforbrug.

Med dette arrangement på Duemosegaard ønsker vi at diskutere hvilke mulighederne der er for at kunne sætte skub i en regional udvikling gennem at give tilladelser til decentrale energiløsninger samt private eller andelsejede off-grid løsninger.

Ross Jackson, PhD, formand Gaia Trust og forfatter til Occupy World Street: vejen til en værdig fremtid, vil diskutere, hvordan en sammenfald af den teknologiske udvikling og et skift i vores verdensbillede peger i retning af et mere decentraliserede, mere værdi-baseret samfund i en kommende periode karakteriseret ved stor opbrud.

Theresa Scavenius, folketingskandidat for Alternativet, Nordsjælland, vil sætte diskussionen om decentralisering og centralisering ind i en international klimapolitisk kontekst. Hun vil i hendes oplæg vise, at regional udvikling også er et spørgsmål om at udvikler en klimapolitisk tilgang til og vores internationale handelspolitik. Scavenius vil særligt fokusere på, hvorledes at decentrale og lokale løsninger skal ses som en modvægt til den nuværende handelspolitik, som i øjeblikket ikke fremmer en grøn og social bæredygtig verdensorden.

VIGTIGT!
For tilmelding send en mail til johanfode@gmail.com med navn og antal pladser der ønskes. Tilmeldingen er først bekræftet, når du har modtaget en bekræftelsesmail.

Det er gratis at deltage i arrangementet.

Fakta
Eventdato: 6. december 2018
Arrangør(er):

Theresa Scavenius

Adresse:
Stavnsholt Gydevej 52, 3460 Rudersdal, Hovedstaden
Kontakt: Theresa Scavenius
Mobil: 30 27 27 84
5 Points
 - 0 (0%)
4 Points
 - 0 (0%)
3 Points
 - 0 (0%)
2 Points
 - 0 (0%)
1 Point
 - 0 (0%)
0.0

Send besked til Theresa Scavenius

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Fandt 1 indhold

Theresa Scavenius
0.0

Jeg er folketingskandidat for Alternativet i Nordsjælland og har i mit politiske arbejde særligt fokus på at styrke vores demokrati og den nødvendige grønne [...]
Adresse:
København, Hovedstaden

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.