NOMINÉR ET PLASTIKBELASTET OMRÅDE

0.0
  1. Den Grønne Kalender
  2. »
  3. Aktioner / demonstrationer / kampagner
  4. » NOMINÉR ET PLASTIKBELASTET OMRÅDE
NettoModSkrald Høj opløsning-8407.jpg
Info
Beskrivelse:

Vi skal alle sammen passe på vores dejlige natur, så den også er dejlig og fri for plastik i fremtiden. Derfor går Netto, WWF Verdensnaturfonden og danskerne nu i gang med at undersøge naturen og byerne for plastikaffald, så vi sammen kan blive klogere på plastik og rydde op i naturen. Derfor håber vi, at du vil hjælpe os med at indberette områder i dit nærmiljø, der er hårdt ramt af plastikaffald.

 

Klogere på plastik
Målet med indsatsen er at blive klogere på plastik, så vi bedre kan finde på smartere løsninger, der sikrer, at plastikken ikke ender i naturen. Derfor skal vi kortlægge plastikaffaldet og finde ud af, hvilken plast der er i naturen, hvor det kommer fra og rydde op, naturligvis.

 

En samlet indsats
Tidligere på året undersøgte vi de danske strande, og det var et nedslående resultat. Nu er turen så kommet til de plastikbelastede områder i nærmiljøet. Til skovene og markerne. Til parker og plæner. Til gader og stræder. Vi skal finde ud af, om det står lige så slemt til i nærmiljøet, som det gør ved strandene.

 

Du kender dit nærmiljø bedst
Første skridt er at lokalisere de plastikbelastede områder rundt om i landet, og her har vi brug for din hjælp, da vi ikke ved, hvor det flyder med plastik i dit område. WWF Verdensnaturfonden ved det desværre heller ikke. Men det gør du. Fra dine daglige ture til arbejdet, fra gåturene med hunden, fra dine løbe- og cykelture, fra børnenes legeplads og din daglige gang i dit nærmiljø.

 

Hvad er et plastbelastet område?
Vi er på jagt efter de steder, der er særlig hårdt ramt af plastikforurening. Steder, der fortjener en grundig oprydning, så naturen og dyrelivet igen kan få plads og ånde lettet op. Det kan være omkring en boligblok, ved sportspladsen, ved det lokale gadekær eller ved en rasteplads. Hvor der er mange mennesker, er der meget plastik. Og det forsvinder desværre ikke af sig selv.

 

Indberet et plastikbelastet område her
Projekt Plastiksmart er din mulighed for at gøre en reel forskel i dit nærmiljø og samtidig være bannerfører for en renere natur i Danmark. Vi håber, du vil være med til at lokalisere plastikbelastede områder i dit nærmiljø, så WWF’s eksperter og Netto kan kortlægge, hvor Danmarks natur er mest plaget af plastik. Når vi har lokaliseret de plastikbelastede områder, vil vi udvælge de mest egnede områder at undersøge naturen for plastikaffald og rydde op.

Så kender du til en lille lund, der altid er fyldt med skrald, en gade hvor cigaretskoddene altid flyder eller en legeplads med mere engangsplastik end sandkorn, så nominer det plastikbelastede område til Netto og WWF Verdensnaturfonden via knappen nedenfor.

Tilmeld et område her: https://netto.dk/ansvar/plastik/projekt-plastik-smart-by-og-natur/

Fakta
Eventdato: 25. juni 2019 - 21. juli 2019
Tidspunkt: 00:01-00:00
Arrangør(er):

Netto

5 Points
 - 0 (0%)
4 Points
 - 0 (0%)
3 Points
 - 0 (0%)
2 Points
 - 0 (0%)
1 Point
 - 0 (0%)
0.0

Send besked til Caroline Asmus

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.