Tølløse – Økosamfund på vej

0.0
  1. De Grønne Sider
  2. »
  3. I praksis
  4. »
  5. Økosamfund i Danmark
  6. » Tølløse – Økosamfund på vej
Info
Beskrivelse:

Vi er pt. to familier der ønsker at starte en økolandsby nær Tølløse. Den ene familie er Maja, Marcus og lille Frey og den anden familie er Helene og Nils, hvis børn er flyttet hjemme fra.

Og hvorfor så starte økolandsby ved Tølløse?

  • Tølløse er en stationsby beliggende ved banestrækningen København, Roskilde, Holbæk, Kalundborg tre stop vest for Roskilde. Det tager tre kvarter at komme til Københavns hovedbanegård, så kommende beboere har mulighed for at beholde eventuelle eksisterende job i hovedstadsområdet.
  • Tølløse ligger i Holbæk kommune, hvilket har en positiv effekt grundpriserne. Det er vigtigt, da vi ønsker en levende landsby, hvor så mange af de voksne som muligt får råd til at arbejdet mindre end vanligt. Erhverv i forbindelse med egen bolig kan også lade sig gøre.
  • Vi har kontakt til Holbæk kommune, og oplever stor interesse og imødekommenhed omkring projektet.

Vores tanke er, at hver familie eller enkelt person bygger et økologisk hus. Det kunne være et selvbyggerhus eller et medbyggerhus. Der er også mulighed for en træhus-gruppe, hvor hver familie eller person får deres hus bygget af håndværkere i en fælles entreprise. Man kan også gå sammen og bygge dobbelthuse eller kollektiver.

Vi tænker, at landbyen skal have et fælleshus, pilerensningsanlæg, dyrkningsområder, badesø, en legeplads med bålsted osv. Måske bliver der enighed om anskaffelse af delebiler og forskellige værksteder. Det vil alt sammen være op til de ca. 20 bo-enheder vi gerne vil være. I gennemsnit regner vi med, at hver voksen skal deltage med en til halvanden ugentlige arbejdstimer til vedligeholdelse af fælles faciliteter.

Som nævnt mener vi, at pris er en vigtig faktor. Erfaringer fra andre økosamfund som Hallingelille og Frikøbing peger på en pris omkring de kr. 5 – 700.000,- for en byggemodnet grund inklusiv fælles arealer og bygninger. Hvor dyrt man så vil bygge er op til den enkelte familie eller person. Hardcore økologer, der selv bygger halmhuse, har kunnet bygge for kr. 5-6.000 pr. m2 eller mindre. Nøglefærdige træhuse opført af håndværkere ligger ofte på kr. 10 – 15.000 m2.

Hensigten er at opbygget et fællesskab hvor gensidighed og omsorg er naturligt, mens der på samme tid er plads til privatliv. Det er intentionen at skabe en dynamisk landsby hvor både de alternative og det kulturelle miljøer kan trives. Vi tænker byen Tølløse med ind i vores aktiviteter, så økolandsbyen fremstår som et aktiv for byen og dens institutioner.

Er du interesseret? Så kontakt én af familierne. Vi har udarbejdet en foreløbig køreplan, som du eller I kan få tilsendt.

Emneord:
Fakta
Adresse:
4340 Holbæk, Sjælland
Telefon: 29925523
5 Points
 - 0 (0%)
4 Points
 - 0 (0%)
3 Points
 - 0 (0%)
2 Points
 - 0 (0%)
1 Point
 - 0 (0%)
0.0

Send besked til Toelloese - Oekosamfund paa vej

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.