The Velux Foundations – Villum Fonden og Velux Fonden

  1. Grønne Sider
  2. »
  3. Organisationer
  4. »
  5. Fonde / Støttemidler
  6. »
  7. The Velux Foundations – Villum Fonden og Velux Fonden
  8. »
Info
Beskrivelse:
VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN er almennyttige fonde, der støtter en bred vifte af projekter og aktiviteter indenfor forskning, miljø, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. I 2016 uddelte de to fonde tilsammen over 1,1 mia. kr. til almennyttige formål, og i løbet af årene har fondene tilsammen uddelt over 10 mia. kr.

Fondene er stiftet af Villum Kann Rasmussen. Han var grundlægger af bl.a. VELUX og andre firmaer i VKR Gruppen, der alle har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

Fondene er almennyttige - og det selvom VILLUM FONDEN er hovedaktionær i VKR Holding, der huser den mere end 14.000 mand store koncern af virksomheder, hvoraf de mest kendte er VELUX, VELFAC og Rationel Vinduer. Men fonden har ikke bestemmende indflydelse på erhvervsvirksomheden, selv med sit majoritetsejerskab. Og derfor er der tale om en almennyttig fond og ikke en erhvervsdrivende fond.

De to fonde arbejder ud fra hver deres fundats (fondens vedtægter) og kan ikke tilgodese politiske, økonomiske eller erhvervsmæssige interesser.

VILLUM FONDEN

Fonden er stiftet i 1971. Bevilgede 902 mio. kr. i 2016.
Fonden støtter teknisk og naturvidenskabelig forskning, miljømæssige, sociale og kulturelle formål i ind- og udland. Fonden uddeler desuden Villum Kann Rasmussens Årslegat til Teknisk og Naturvidenskabelig Forskning.

VILLUM FONDENs vision
VILLUM FONDEN ønsker at være en mønsterfond. Som mønsterfond vil vi forvalte arven efter fondsstifteren, Villum Kann Rasmussen, således at hans tanker, idéer og fondens fundats tilgodeses og medvirker til at præge fremtiden for vores uddelingsområder, for samfundet og for firmagruppen.

VELUX FONDEN

Fonden er stiftet i 1981. Bevilgede 259 mio. kr. i 2016.
Fonden støtter videnskabelige, kulturelle, sociale og miljømæssige formål for at fremme et videnbaseret, oplyst, rummeligt, inkluderende og bæredygtigt samfund. Fondens prioriterede områder er aktive ældre, øjen- og aldringsforskning. Fonden uddeler desuden Dagslysprisen sammen med VILLUM FONDEN.

Fakta
Adresse:
Tobaksvejen 10, ,
2860 København, Hovedstaden
Telefon: 39 57 09 57

Læg en kommentar

Send besked til THE VELUX FOUNDATIONS

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 1 data