Mine favoritter Print side Tilføj Favorit

Det Alternative Klimaparlament – KOM MED

Info
Beskrivelse:

KRÆVER TILMELDING - SE I BUNDEN

Den vigtigste politiske opgave i nyere tid er at afværge klimakatastrofen. Vi kan ikke længere vente på, at nølende politikere forstår klimakrisens alvor, og derfor inviterer Alternativet det alternative klimaparlament ind på Christiansborg til at åbne valgåret 2019 og sikre, at der sendes en klar opfordring til regering og folketing om at skrue tempoet op for den grønne omstilling.

Folketinget lever ikke op til sit ansvar i forhold til at løse de problemer, som klimakrisen stiller os over for.

Men er det overhovedet det rigtige sted at lede efter løsningerne? Hvordan ville klimapolitikken fx se ud, hvis den blev udformet af nogle andre end landets politikere?

De spørgsmål stiller Alternativet den 22. januar, når vi fylder Folketingets traditionelle Fællessal med en masse folk, som ikke normalt har deres gang på Christiansborg.

Præcis som det siddende folketing, vil Klimaparlamentet på dagen diskutere, forhandle og vedtage en tekst på maks. 150 ord, som de mener bør sætte rammen for folketingets og regeringens arbejde i de kommende år.

Denne tekst bliver til gennem forhandling, argumentation og prioritering. Skal teksten handle om energiomstilling? Om landbrugsreduktioner? Støtte til erhvervslivet eller penge til klimabistand? Hvad skal udelades, hvis der skal prioriteres? Det er Klimaparlamentets opgave at blive enige om det vigtigste for en plan, der sætter den nødvendige fart på den grønne omstilling.

Når dagen slutter kl. 14 afleveres Klimaparlamentets ”klimakrav” til klimaministere Lars Chr. Lilleholt, som er indkaldt i samråd af Alternativets klima- og miljøordførere kl. 15.00 samme dag.

Program
10.00: Velkomst ved Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk

10.10 – 10.15: Klimaparlamentets formand Mogens Lykketoft forklarer parlamentets regler

10.15 – 11.15: Dagens klimaparlamentarikere holder deres ordførertaler: Knud Romer, Anders Morgenthaler, Jesper Theilgaard, Lea Korsgaard og Frederik Roland Sandbye fra Den Grønne Studenterbevægelse

11.15 – 11.45: Ordføreren og salen formulerer i grupper tre klimakrav, de vil have med i den endelige tekst

11.45 – 12.15: Frokost

12.15-12.20: Videohilsen fra Connie Hedegaard

12.20 – 13.00: Hver ordfører præsenterer fra talerstolen de tre klimakrav + spørgsmål fra salen

13.00 – 13.30: Forhandling: Klimaparlamentet skal blive enige om de vigtigste klimakrav, der kl. 15 skal stilles til regeringen.

13.30 - 13.45: Klimaparlamentets klimakrav vedtages. Salen vedtager det endelige klimakrav på maks. 150 ord. Det er klimaparlamentets krav til regeringen og folketinget, som Rasmus Nordqvist tager med til samråd med klimaministeren.

13.45: Officiel afslutning ved Rasmus Nordqvist og Uffe Elbæk

14:00 – 15.00: Samråd med klimaministeren live-streames i salen for de interesserede

Tilmelding: Du tilmelder dig ved at skrive en mail til helene.hagel@ft.dk med emnet: ”Tilmelding – klimaparlament”. Først til mølle.

Vel mødt!

Kærlig Hilsen
Alternativet

Emneord:            
Fakta
Startdato: 22. januar 2019
Slutdato: 22. januar 2019
Tidspunkt: 10.00-15.00
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Fællessalen,
Christiansborg,
1240 København, Hovedstaden
Kontakt: Helene Hagel

Efterlad en kommentar

Andre oplysninger

I De Grønne Sider:

Fandt 1 indhold

Alternativet

Oprettet: 5. juli 2017

Alternativet er et generøst, handlingsorienteret internationalt parti med særligt fokus på SERIØS BÆREDYGTIG OMSTILLING, EN NY POLITISK KULTUR OG FÆLLESSKABETS OG DEN ENKELTES ENTREPRENANTE SKABERKRAFT. Et parti, der har modet til at forestille sig en radikal anderledes fremtid.

I Øko-Kalenderen:

Fandt 0 sider

I Det Grønne Bibliotek:

Fandt 1 indhold

Bæredygtig Landbrug

Oprettet: 7. marts 2018
Nogle ting har vi alle sammen til fælles: Vi spiser mad, vi drikker vand, og vi indånder den luft, der omgiver os. Mad, vand og luft er livsnødvendigheder for alle mennesker, men også kilder til nydelse, sundhed og velvære – eller det modsatte, hvis vi spiser noget usundt, eller [...]

I Den Grønne Opslagstavle:

Fandt 0 sider

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 2 sider