Detaljer

Mine favoritter Print side Tilføj Favorit

Øko-net / Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis

Info
Beskrivelse:

Netværk, økologi og folkeoplysning

Øko-net er et velfungerende og dynamisk græsrodsnetværk med dybe rødder i den grundtvigske tradition i Danmark. Primært arbejdes der ud fra en ide om at de fire fundamentale problemfelter: demokratiet, det sociale, miljøet og kulturen, er som hinandens afledning og forfaldet som gensidigt betinget.

‘Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis’ blev stiftet d. 21. januar 1994, med det formål at skabe et fundament og netværk for oplysning, erfaringsudveksling og dialog om initiativer til at fremme en bæredygtig udvikling.
Netværket er idag en af de 39 medlemsorganisationer hos Dansk Folkeoplysnings Samråd.
Samt er medlem af 92-gruppen der er et samarbejde mellem 20 danske miljø- og udviklingsorganisationer som alle arbejder aktivt med opfølgningen af FN's Miljø- og Udviklingskonference.

Hvert år i foråret afholder Netværket ‘Seminar og Årsmøde’, hvor der gennem foredrag, panel-debatter, workshops m.m. lægges op til dialog om miljø og bæredygtighed i samfundet.
Møderne fletter netværk mellem deltagerne, og mange benytter lejligheden til at præsentere projekter og idéer. På Årsmødet nedsætter generalforsamlingen en bestyrelse, der ansætter en sekretariatsleder til den daglige drift. Netværket finansieres dels af kontingenter, dels af fondsmidler - bla. fra Den Grønne Fond.
Netværket afholder også andre møder, med specifikke formål - fx. blev mødet “Skal tumperne redde verden - når nu de kloge ikke vil?” i okt. ‘97 startskuddet til ‘Kolding Manifestet’, der sidenhen blev diskuteret på opfølgende møder: “Handling, vision og netværk” og “Økologisk Samling ‘98”.

Medlemsskab af Netværket incl. Øko-net koster 250,- kr. om året (for studerende, arbejdsløse og pensionister er prisen 175,- kr.). Fås ved henvendelse til Øko-net.

Fakta
Adresse:
Ærtevej 120, 5700 Svendborg, Syddanmark
Kontakt: Lars Myrthu-Nielsen, daglig leder
Telefon: 62 24 43 24
Mobil: 40 73 34 24
Hjemmeside:

Send besked til side forfatter

Andre oplysninger

I De Grønne Sider:

Økologi på Ærtevej

KORT OM HVAD VI HAR I 2008 og HVORDAN I år vil vi have hokkaido, squash, sukkermajs, rødbeder, stribede rødbeder, gulerødder, pastinak, persillerod, selleri, rødløg, porrer, jordskok, skorzonerrod, andre kartofel-sorter mv. I sæsonen sælges diverse bønner og bladgrønt fra vores vejbod. Om efteråret kan der bestilles blandede grønsagskasser á 100-150 kr. – [...]

I Øko-Kalenderen:

I Det Grønne Bibliotek:

I Den Grønne Opslagstavle:

I Det Grønne Arkiv:

Venter På Miraklet vs. Protest Mod Vanvid – ØKO-NET invitere til seminar & årsmøde

ØKO-NET invitere til konference & årsmøde
weekenden d. 13.-15. april 2018
i Ribers Gård i Trykkeriet’s FRIRUM, Møllergade 34, 5700 Svendborg

Venter På Miraklet vs. Protest Mod Vanvid
”Du behøver ikke at forsøge at redde verden – det er nok at du stopper med at ødelægge den!”

Startdato: 13. april 2018
Slutdato: 15. april 2018