1. Grønne Begivenheder
  2. »
  3. Generalforsamlinger / årsmøder
  4. »
  5. Miljøstrategisk Årsmøde 2017
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Miljøstrategisk Årsmøde 2017 afholdes på Aalborg Universitet i København

TEMAER OG MODEL FOR ÅRSMØDET 2017

Temaerne for Årsmødet 2017 bliver
- Cirkulær økonomi i et borger- og forbrugerperspektiv - Infrastrukturer, ejerskab og demokrati

Der er nedsat planlægningsgrupper for disse to temaer. Der bliver også et tema om bioøkonomi, hvis det er muligt at få nedsat en planlægningsgruppe omkring dette tema.

Miljøstrategisk Årsrapport 2017 udsendes som oplæg til drøftelserne FØR Årsmødet. På Årsmødets første dag afholdes parallelle faglige sessioner om de to temaer og på Årsmødets anden dag drøftes og planlægges arbejdet med de strategiske udmeldinger, der skal laves på baggrund af drøftelserne på Årsmødets første dag.

OM TEMAERNE PÅ ÅRSMØDET 2017

Der er etableret planlægningsgrupper omkring de to temaer Cirkulær økonomi og Infrastrukturer. Hvis man har lyst til at indgå i planlægningen af temaet og bidrage til skrivning af Årsrapportens kapitel på et af de to områder, så kan man kontakte Michael Søgaard Jørgensen (msjo@plan.aau.dk, tlf 9940 2967) angående temaet om cirkulær økonomi og Ulrik Jørgensen (uljo@plan.aau.dk, tlf. 2166 5424) angående temaet om infrastrukturer.

CIRKULÆR ØKONOMI FRA ET BORGER- OG FORBRUGERPERSPEKTIV:

Planlægningsgruppen udgøres ind til videre af Michael Søgaard Jørgensen, AAU og IDA Grøn Teknologi; Kristoffer Ravnbøl, Naboskab; Lisbeth Roesen, Ung Energi, Morten Risom Nielsen, Ung Energi; Pernille Hagedorn Rasmussen, IDA

Baggrunden for at vælge temaet er at anlægge et kritisk blik på cirkulær økonomi og diskutere hvorvidt og hvordan det er muligt at opnå væsentlige reduktioner af ressourceforbruget ved hjælp af konceptet og udfolde et perspektiv på cirkulær økonomi, der ser på mulighederne for ’slowing down’ ressourcestrømmene og ressourceforbruget ved at produkter får længere levetid og ved at produkter deles og ikke fokusere så meget på ’closing the flows’ og genanvendelse. Der vil bl.a. være et kritisk blik på forbrugssamfundets mekanismer, som en mainstream forståelse af cirkulær økonomi ikke tager fat på, der mere kan ses som en afpolitisering af det at skabe affald, fordi ’man jo bare lukker’ kredsløbene. I sessionen vil der bl.a. være fokus på erfaringer med deleøkonomi i boligområder og andre steder, erfaringer fra reparationsværksteder samt på muligheder og barrierer for at virksomheder arbejder med at forlænge

levetider for produkter gennem bl.a. systematisk anvendelse i produktion og innovation af informationer fra service, reparation, kundeklager m.m.

INFRASTRUKTURER, EJERSKAB OG DEMOKRATI:

Planlægningsgruppen udgøres ind til videre af Ulrik Jørgensen, AAU og IDA Teknologivurdering; Kjeld Allan Larsen, Netværket for Bæredygtig Trafik; Henning Bo Madsen, Vedvarende Energi

Temaet ser kritisk på de statslige strategier for privatisering og markedsudvikling på mange af samfundets centrale infrastrukturområder - energi, vand, affald, transport - som begrænser borgernes og lokalsamfunds muligheder for indflydelse på infrastrukturernes udvikling og også begrænser mulighederne for samfundsmæssig planlægning af optimering og strategisk omstilling af infrastrukturer. Infrastrukturer er meget centrale for samfundets sociale, økonomiske og miljømæssige udvikling. Temaet sætter bl.a. fokus på erfaringer med forskellige ejerformer, erfaringer med at lokalsamfund påtager sig en aktiv rolle i bæredygtig udvikling af f.eks. energisystemet, erfaringer med begrænsninger og indbyggede antagelser i de modeller, der anvendes til at vurdere hvad der siges at være samfundsøkonomisk optimalt og de markedsmodeller, der konstrueres.

KONTAKT:

Hvis man har lyst til at planlægge et af de to temaer, så kontakt Ulrik (infrastruktur) eller Michael (cirkulær økonomi). Hvis man har lyst til at planlægge en session om bioøkonomi med et kritisk perspektiv på arealanvendelse og nationale og globale ressourcestrømme og den ’feel good’, økosystem-beskrivelser af samfundet og ’naturromantik’, som begrebet bioøkonomi ofte lanceres med, så kontakt Michael.

Michael Søgaard Jørgensen (msjo@plan.aau.dk, tlf 9940 2967) vedrørende temaet om cirkulær økonomi og hvis man vil stå for at arrangere et tema om bioøkonomi.

Ulrik Jørgensen (uljo@plan.aau.dk, tlf. 2166 5424) vedrørende temaet om infrastruktur, ejerskab og demokrati.

HUSK - MILJØSTRATEGISK ÅRSMØDE ER PÅ DE SOCIALE MEDIER

Miljøstrategisk Årsmøde har sin egen hjemmeside www.miljostrategisk.dk Miljøstrategisk Årsmøde har en Facebook-gruppe ”Miljøstrategisk Årsmøde” med ca. 165 medlemmer, hvor man kan tilmelde sig.

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Miljoestrategisk Aarsmoede"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Fandt 1 resultater

Miljøstrategisk Årsmøde 2019

Erfaringer med FN’s Verdensmål i virksomheder, uddannelser, offentlig planlægning og civilsamfund Tirsdag 10. december 2019, kl. 9 ‐18 i København Aalborg [...]
Eventdato: 10. december 2019
Tidspunkt: 9 ‐18
Adresse:
Aalborg Universitet København, ,
2450 København, Hovedstaden

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 1 resultater

Miljøstrategisk Årsmøde 2019

Erfaringer med FN’s Verdensmål i virksomheder, uddannelser, offentlig planlægning og civilsamfund Tirsdag 10. december 2019, kl. 9 ‐18 i København Aalborg [...]
Eventdato: 10. december 2019
Tidspunkt: 9 ‐18
Adresse:
Aalborg Universitet København, ,
2450 København, Hovedstaden