Detaljer

Mine favoritter Print side Tilføj Favorit

Tang og den spiselige strand

Info
Beskrivelse:

Mål: Kurset har 3 hovedformål:

  1. At udbrede og udvikle teknikker til, hvordan der kan høstes lokalt tang på lavt vand, ved danske kyster.
  2. At udbrede og udvikle teknikker til at forarbejde tang til fødevare.
  3. at integrere dansk tang som fødevare i det danske køkken.

Kurset henvender sig både til private og virksomheder der ønsker at bruge dansk tang som fødevare. På kurset får du viden om høst, forarbejdning og madlavning med tang. Du får din høstede tang med hjem, som du kan bruge i din fremtidige madlavning.

Der er en teoretisk del som omhandler: fødevaresikkerhed, viden om blæretang, viden om tang som fødevare generelt, sundhedsmæssige fordele ved tang. Undersøgelse af oplagte områder at høste blæretang.

Hovedforløbet af kurset bliver med en praktisk indfaldsvinkel, hvor der afprøves forskellige høstteknikker, afprøves at høste blæretang ved forskellige kysttyper, opbevaring og forarbejdning af tangen. Der arbejdes med tørringsteknikker og andre konserveringsformer som syltning, rygning, saltning, blæretang på frost mv.

Den anden del af kurset foregår i køkkenet, hvor kursisterne afprøver retter med tang. Der arbejdet med lokal høstet blæretang, men også andre tangarter. På kurset bliver du præsenteret for mange retter, og måder at bruge de høstede produkter med.

Pris 1700 kr. Med økologisk mad og overnatning.

Hvis du ikke ønsker at overnatte på Efterskolen er prisen 1200 kr.

Medbring selv sengetøj og waders. Hvis du ikke har waders, så oplys din skostørrelse i tilmelding på mailen, så skaffer vi waders du kan låne.

Tilmelding på følgende hjemmeside: http://langelandshoejskole.dk/hold/tang-og-den-spiselige-strand.

 

Program

9.00-1030. Indkvartering på Langelands Efterskole. Kaffe og the

10.30-11.30. Velkommen og oplæg om programmet og kurset.

11.30-14.30. Vi tager til stranden og sanker. Vi spiser frokost på stranden.

14-30-15.30. Pause

15.30-18.30. Vi er i køkkenet og laver en lækker middag, hvor store dele fa høsten fra stranden indgår.

18.30-20.00 Middag.

20.00-21.00 Kursusafholderen Jens Helt fra Tangsnedkeren, fortæller om hans opstart af virksomheden og om drømmen om en grøn iværksætter-højskole på Langeland.

21.00-?      Aftenskaffe og hygge.

Godnat

8.00.-8.30   Morgenmad

8.30- 12.30 Vi arbejder videre i køkkenet med produkterne. Dels arbejder vi med vores frokost, dels arbejder vi med produkter kursisterne får med hjem.

12.30-13.30 Frokost

13.30-15.30 Vi tager rundt på de forskellige typer af strande i lokalområdet, og ser hvilke muligheder de forskellige strandtyper tilbyder.

15.30-16.30 eftermiddagskaffe og evaluering.

Kategorier:   
Emneord:      
Fakta
Startdato: 19. maj 2018
Slutdato: 20. maj 2018
Arrangør(er):

Langelands Højskole

Adresse:
Langelands Efterskole,
Nørrebro,
5900 Langeland, Syddanmark
Kontakt: Jens Helt Jessen

Send besked til side forfatter

Andre oplysninger

I De Grønne Sider:

I Øko-Kalenderen:

I Det Grønne Bibliotek:

I Den Grønne Opslagstavle:

I Det Grønne Arkiv: