1. Grønne Begivenheder
  2. »
  3. Tema- og debatmøder / foredrag
  4. »
  5. Inge Røpke – kommer til Duemosegaard Samtalerne
image005
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Hvorfor Økologisk økonomi ?

Økologisk økonomi tilbyder et andet sæt briller til at se på en verden i krise. Det er et videnskabeligt felt, der går på tværs af natur-, samfunds- og humanvidenskaber. Grundtanken er, at menneskelige samfund kan opfattes som biologiske systemer, der holdes i live af gennemstrømningen af energi og materialer. Forskellige målemetoder belyser menneskers afhængighed af og virkning på naturen og synliggør den ulige fordeling af ressourcer mellem forskellige grupper af mennesker. Perspektivet sætter spørgsmålstegn ved rimeligheden af fortsat økonomisk vækst i de rige lande.

Globalt set står vi over for store udfordringer som klimakrise, ødelæggelse af biodiversitet, global ulighed, økonomisk og social ustabilitet. Stadig flere tvivler på, at de aktuelle politiske tiltag er tilstrækkelige, og at den rådgivning, der er baseret på traditionel økonomisk tænkning, er nyttig. Derfor kigges der efter alternativer.

Inge Røpke er professor i økologisk økonomi, Aalborg Universitet, Center for Design, Innovation og Bæredygtig Omstilling, og er Danmarks første og indtil videre, eneste økologisk økonom, hvor hun holder stand mod de traditionelle økonomer i en tid præget af økologisk krise. Inge har bl.a. skrevet en del om klimaudfordringen ud fra et økologisk økonomisk perspektiv, og er en flittig samfundsdebattør.

 **

Praktisk oplysning. Mødestedet er Duemosegård, Stavnsholt Gydevej 52, 3460 Birkerød. Der er gode parkerings muligheder på stedet. For deltagere med offentlig transport anbefales det at cykle fra Farum st. (ca. 15 min.) eller tag bus nr. 334 i 6 minutter (afgang fra 19:08 til Bistrupvej stoppested). Fortsæt mod nord over Bistrupvej ca. 100m og tag Stavnsholt Gydevej til Venstre. Duemosegård ligger på højre side ca. 200m længere henne. Eller cykel fra Birkerød st. (ca. 15 min) eller tag bus 500s i 7 min (afgang 10:09 til Nordøststien og derefter gå ad gangstien mod nord indtil Stavnsholt Gydevej og herfra videre 200m til højre (Duemosegård ligger da på venstre side).

Tilmelding: KUN elektronisk på https://rossjackson.nemtilmeld.dk/34    (IKKE til mig!)

Hvis arrangementer meldes udsolgt, husk da at komme på ventelisten. Der forekommer ofte afbud.

Husk at afmelde hvis du ikke kan komme alligevel. Afmelding foregår via linket i din bekræftelses meddelelse.

Jeg håber på at se jer til et hyggeligt møde og en inspirerende dialog.

Med venlig hilsen, Ross Jackson

**

OM Duemosegård Samtalerne:

Duemosegård Samtalerne er et forum hvor ildsjæle og støtter kan mødes for at drøfte fælles anliggender i et perspektiv mod en overgang til det kommende bæredygtige og retfærdige samfund, som mange af os arbejder for. Møderne skal også være sociale med plads til lejlighedsvis kulturelle indslag.

Én gang om måneden, indbyder jeg til samtaler med fokus på en bestemt person hver gang, dels for at lytte til et spændende og aktuelt foredrag, dels for at netværke på det personlige plan og diskutere emnet i en mindre kreds af højst 50 personer.

Sted: Det foregår på Duemosegård i Birkerød, som er hjem for både mig personligt (www.rossjackson.org ) og for Gaia Trust (www.gaia.org ). Programmet tilrettelægges af Niels Johan Juhl-Nielsen og mig.

På hjemmesiden www.DFast format:

  • 19:30-20:00: drinks og snacks
  • 20:00-20:45: foredrag
  • 20:45-21:30: dialog
  • 21:30-: kaffe/te

Et mere detaljeret oplæg sendes ca. 3 uger før hvert møde. Mødefaciliteterne tillader deltagelse af op til 50 omstillingsagenter. Deltagerne, som er gratis, forudsætter tilmelding efter ”først-til-mølle”-princippet, hvorefter tilmeldingen vil blive bekræftet

Eventdato: 9. maj 2019
Tidspunkt: 19:30-21:00
Arrangør(er):

Duemosegaard

Adresse:
Duemosegård, ,
3460 Rudersdal, Hovedstaden

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Ross Jackson"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Fandt 4 resultater

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 4 resultater