1. Grønne Sider
  2. »
  3. I praksis
  4. »
  5. Økosamfund i Danmark
  6. »
  7. Åbakkehuse
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Om Åbakkehuse

Hvordan finder man et navn til et nyt landsbyprojekt?

Skal det kunne fange alle de mange drømme, ideer, ønsker og visioner, som igennem mange år har taget form?
Byggeforening Åbakkehuse blev stiftet i 2004 for at realisere drømmene, og i 2006 fik en kerne af trofaste pionerer mulighed for at erhverve 50.000m2 jord af Langebæk (nu Vordingborg) kommune. Drømmene er store og rummer alt fra fælleshus og workshop faciliteter, specielle haver, hospice, badesø, særlige faciliteter for børn og unge og gæstehuse.

I løbet af anden halvdel af 2006 flyttede de første 4 familier ud på, hvad den gang ikke var mere end en mark i det åbne sydsjællandske landskab. Alt skulle etableres fra bunden; vej, huse, stier, beplantning og et fælleshus.
De naturlige rammer omkring det nye landsbyprojektet har netop dannet grundlag for navnet til projektet. Grunden grænser ned til ådalen ved Mern Å, det endnu ubebyggede stykke jord består af en bakke, som giver åben udsigt over landskabet, og til at starte med vil vi bygge nogle huse der. Åbakkehuse. En bekræftelse af det meget grundlæggende, som har vist sig at være karakteristisk for processerne i Åbakkehuse; at arbejde med det fundamentale, principielle og etablerende med et øje på de drømme, som fik os til at tage det store skridt fra ide til handling.

I dag bor der 9 familier i Åbakkehuse; 16 voksne og 9 børn.
Der er en vej, nogle træer og buske, som blomstrer og bærer brugt, en bålhytte, et fælleshus og gæstehus i opbygning til vores forskellige møder. På mange måder en stor forandring fra den oprindelige mark, men set med andre øjne kun en begyndelse på en lang rejse ind i det ukendte i etableringen af et nyt landsbysamfund.
Indenfor vores netværk af venner og bekendte blev det hurtigt kendt, at Åbakkehuses fysiske rammer gav nogle unikke muligheder. I sommermånederne har vi været vært for en hel række forskellige begivenheder. Blandt andet de forskellige internationale ungdomslejre i Y-Top regi i 2010, 2012, 2014 og 2015/16 hvor mange unge mennesker fra mere end 10 forskellige lande mødtes i mere end en uge omkring en fælles udforskning af, hvad det betyder at være verdensborger. Fire af disse begivenheder var støttet af EU-programmet Aktive Unge og er i 2010 blevet udtaget til dansk projekteksempel af Styrelsen for International Uddannelse. Det giver rige muligheder for udveksling og for vores landsbyprojekt at vokse med den rigdom, erfaring og det samarbejde, som gør sådan en begivenhed mulig.

At bo i Åbakkehuse er en spændende proces, fordi vi ikke arbejder ud fra en færdig skabelon. Vi søger at skabe plads til, at fremtiden kan forme os, og at landsbyens udtryk vil vokse og forvandle sig eftersom vi vokser.

Adresse:
Under Egen 1, ,
4735 Vordingborg, Sjælland
Hjemmeside:
Emneord:

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Aabakkehuse"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.