1. Grønne Sider
  2. »
  3. I praksis
  4. »
  5. Grønne projekter
  6. »
  7. Skolen for Livet
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

I august 2015 opstod en ny friskole på Møn.

Skolen for Livet, der bl.a. udspringer af Grundtvigs tanker om en eksamensfri skole og det levende ord, er et alternativ til den eksisterende undervisningskultur. Skolen er en lille værkstedsskole med karakter af højskole, i form af holddeling, fællesspisning, håndværk, videnskab, botanik, natur, meditation, sang, dans og musik. Skolen lader analytisk tænkning og handling følges ad. Den vægter kreativitet, innovation, bevægelse og det sociale på lige linje med høj faglighed i dansk, matematik, natur- og samfundsfag.

Det er skolens intention at fremme børnenes tilhørsforhold i fællesskabet og ruste dem til et liv som ansvarsfulde verdensborgere. Skolen vil skabe en kultur baseret på dialog, medbestemmelse, anerkendelse og ansvar, hvor børnene lærer at være medskabere i deres eget liv.

Begrebet bæredygtighed er skolens hjerte, idet ordet dækker over den indre, sociale, samfundsmæssige og naturlige balance, der ligger i evnen til at bære sig selv sundt og helt. Det er skolens vision at skabe et livsrum, hvor børnene får mulighed for at udforske deres evner og udvide deres kundskaber, så de bliver klædt på til at klare sig selv og leve et rigt og tilfredsstillende liv i en foranderlig og globaliseret verden.

Skolen for Livet har fået det Grønne Flag!

Torsdag d. 2. februar 2017 besøgte borgmester Knud Larsen os i anledning af, at vi har fået tildelt det Grønne Flag – og et sådan bliver overrakt af borgmestre. Man gør sig fortjent til titlen Grøn Skole Grønt Flag ved at gennemføre undervisningsforløb og tænke grøn omstilling ind i hele skolens virke. Knud var med til morgensamling, hvor vi fortalte om vores skole og hejste flaget sammen med ham.

Men hvordan bidrager vi egentlig til grøn omstilling? Hvad betyder bæredygtighed og hvad er det vi gør?

Læs mere her: Nyhedsbrev-uge-5-2017 – Skoler, der arbejder med Grønt Flag

Adresse:
Kostervej 26, ,
4780 Vordingborg, Sjælland
Kontakt: Kaspar Jørgensen og Tina Corneliussen
Telefon: 52 65 67 54

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Skolen for Livet"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.