1. Grønne Sider
  2. »
  3. Handel og Butikker
  4. »
  5. Bagerier og bagerbutikker
  6. »
  7. Brødkompagniet
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Økologisk bageri, med salg til private og virksomheder. Brødkompagniet har fokus på enkelhed, bæredygtighed og den gode smag.

Kasper Leander, som netop har åbnet et økologisk bageri i Brogade, er ikke oprindeligt fra Svendborg, men flyttede hertil for fire år siden. Han er uddannet kok, og tidligere arbejdede han på Sjælland, hvor han bl.a. var køkkenchef hos Claus Meyer.

- Jeg arbejdede i højt temp i et stort køkken, men blev efterhånden lidt træt af ræset. Da jeg var ansat i Meyers Madhus havde jeg ansvar for brødet og for brødkurserne, så jeg har stor erfaring med brød og kan rigtig godt lide at arbejde med det, fortæller Kasper Leander, der længe har ønsket at få sit eget lille køkken, med fred og ro.

Derfor droppede han det professionelle kokkearbejde for i stedet i Svendborg at satse på det, der virkelig interesserer ham: Han brænder for at skabe det perfekte brød, men hvad smager et perfekt brød af?

- Jeg synes at et godt brød skal smage af det korn, det er lavet af - hverken mere eller mindre, siger han.

Kasper Leanders måde at drive forretning på er lidt utraditionel: Han har nemlig ikke købt en butik med butiksvindue, men et bageri med ovne og de redskaber, han har brug for. Bageriet, som han kalder for Brød Kompagniet, har adresse i Brogade 29 og har tidligere været brugt af Gerners Konditori, indtil Thurø Bageri overtog.

Brødet, som skal forudbestilles, er bagt af økologisk surdej - og Kasper Leander tilbyder i første omgang to slags rugbrød og tre forskellige lyse brød.

- Mit mål er selvfølgelig at kunne leve af Brød Kompagniet, og for at det skal kan lade sig gøre, skal jeg sælge cirka 60 brød om dagen. Det skal nok gå. Jeg har jo kun været i gang i en uge, men har allerede fået en fin modtagelse. Når hjemmesiden og bageriet for alvor kommer op at køre, er jeg sikker på, at det nok skal blive godt. Jeg tror på, at folk gerne vil ofre lidt ekstra kroner på et godt, økologisk brød, siger Kasper Leander, som ikke foreløbig har planer om at bage kager, da fokus først og fremmest er i det gode brød.

For at få mere gang i bageriet er han dog helt åben for nye ideer - og samarbejde med flere butikker. Lige nu leverer han brød til den økologiske butik og café, Øland, i Brogade, og hvis man er interesseret i at få Kasper Leander ud til private bagekurser, stiller han gerne op.

Køb af brød foregår på bestilling på 2269 0045

- et døgn i forvejen.

Adresse:
Brogade 29, ,
5700 Svendborg, Syddanmark
Kontakt: Kasper Leander
Mobil: 2269 0045

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Broedkompagniet"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.