1. Grønne Sider
  2. »
  3. Information og Rådgivning
  4. »
  5. Miljø- og Energikontorer
  6. »
  7. Energiakademiet
You must be logged in to submit contact form

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

Beskrivelse:

Et samlingssted for energibesparelser og vedvarende energi

Samsø Energiakademi, er placeret nord for Ballen havn på Samsø. Akademiet er et forsamlingshus hvor øens mange foreninger afholder møder og sammenkomster.

Energiakademiet har 9 projektansatte på Samsø, som alle er øboere. De projektansatte har forskellige kompetencer inden for bæredygtig udvikling med baggrund i Samsøs status som Fossil Fri Ø 2030. Samsø Energiakademi har speciale i bæredygtig udvikling i tæt samarbejde med lokalbefolkningen og Samsø kommune.

Hvert år besøger mere end 5.000 politikere, ambassadører, embedsfolk, journalister, forskere, skoleklasser og privatpersoner fra ind- og udland Samsø Energiakademi.

Interessenterne kommer fordi vi udformer oplæg og konferencer med baggrund i den viden Samsø har, via udviklingen med bæredygtigtig omstilling. På 10 år blev Samsø 100 procent selvforsynende med vedvarende energi. Du kan læse her hvilke projekter der er udført i VEØ-projekterne 1997-2007 med implementeringen af godkendte alternative teknologier og installationer.

Samtidigt har forskere fra danske og udenlandske uddannelsesinstitutioner mulighed for at forske i konkrete energiprojekter fra akademiet.

Samsø Energi- og Miljøkontor, Samsø Energy Agency og Energitjenesten Samsø har til huse i akademiet og udfører herfra aktiviteterne med energirådgivning til firmaer og private, rundvisninger, fagturisme, workshops og seminarer.

Energiakademiets bygning

Energiakademiet er opført ud fra økologiske grundprincipper og har et godt indeklima med naturlig ventilation. Bygningen har et minimalt forbrug af drikkevand og vi bruger regnvand til toiletskyl. Højisolering og energiruder sørger for lavt varmeforbrug og akademiet er tilsluttet til landsbyen Ballens halmfyret fjernvarme.

På tagene har vi to solvarmeanlæg som producere el og varmt vand, disse fungere som demonstrationsanlæg for husets gæster.
Der er brugt A-mærkede el-apparater og lavtforbrugende lysarmaturer, ligesom bygningens vinduer er placeret for optimalt lysindfald. Elforsyningen sker fra solceller på taget.

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Energiakademiet"

I Grønne Sider:
Fandt 1 data

Samsø Energiakademi

Akademiet samler den viden, Samsø har fået fra arbejdet med alle øens VEØ-projekter fra vindmøller og halmbaseret fjernvarme til rapstraktorer og solfangere. Samtidig fungerer [...]

Adresse:
Strandengen 1, ,
8305 Samsø, Midtjylland
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Fandt 2 resultater

Samsø Bæredygtig Festival 2017

Der er Samsø Bæredygtig Festival – i forbindelse med Kulturhovedstad 2017 og Samsø er vært for 15 dage med events på Samsø

Eventdato: 10. juni 2017
Arrangør(er):

Samsø Energiakademi m.fl.

Adresse:
Strandengen 1, ,
8305 Samsø, Midtjylland

Grøn Ambassade

Ambassaden er mødested for aktører, græsrødder og ildsjæle med praktisk viden om grøn og bæredygtig omstilling. Den fungerer som paraply for bottom-up initiativer – [...]

Eventdato: 25. maj 2018
Arrangør(er):

Energiakademiet

Adresse:
Linnésgade 25, ,
1361 København, Hovedstaden