1. Grønne Sider
  2. »
  3. Handel og Butikker
  4. »
  5. Gårdbutikker / Stalddørssalg
  6. »
  7. Find din farmer – Kort over Regenerative Jordbrug
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Jordens Skole er medinitiativtager til nedenstående kort, hvor du kan finde nærmeste gård eller gartneri, hvor der bliver produceret mad til mennesker - med høj kvalitet og omtanke for naturen.

Lige nu er det vigtigere end nogensinde, at vi bakker op om de klimabevidste producenter og i det hele taget tager stilling til alt, hvad vi tager på kroppen og putter i munden. Vi må spørge os selv: Hvor kommer det egentlig fra? Hvem har dyrket det? Og hvordan? Og hvem er min lokale farmer?

Kort over Regenerative Jordbrug
http://umap.openstreetmap.fr/da/map/regenerative-jordbrug_494175#7/56.173/10.893

Læs mere om kortet her: https://www.jordensskole.dk/find-din-farmer

**

SÅ ER KORTET OPPE AT KØRE - ALLE MAND TIL TASTERNE
INDEN I DELER KORTET MED OMVERDENEN SKAL VI HURTIGST MULIGT HAVE INDSAMLET ALLE OPLYSNINGERNE FRA JER, DER DRIVER ET REGENERATIVT JORDBRUG ELLER GARTNERI - LÆS HERUNDER HVORDAN:

Det har været længe undervejs, men nu er det her: Kortet, som kan guide forbrugerne til regenerative bønder, gartnere, gårdsalg og uddannelser. Kortet, der kan være et redskab mellem alle os herinde, når vi vil finde hinanden, og som kan hjælpe landbrugselever med at finde en praktikplads. Der findes lignende initiativer derude, men dette har specifikt fokus på regenerative bønder og andre aktører, der bakker op om bevægelsen. MEN der er brug for fælles indsats for at gøre det optimalt.
HVEM STÅR BAG?
Kent Jørgensen
Anne Rehder
Malte Rod

og Helle Solvang (undertegnede) fra netværket har arbejdet på det længe og haft mange samtaler om, hvordan det gøres bedst. Der er vist ikke nogen helt optimal løsning, men vi landede på uMap (tak Malte). Malte Rod tog teten i starten, men i erkendelsen af, at det er et temmeligt stort arbejde, har jeg tilbudt at lave det i Jordens Skoles regi og bidrage med de første mandetimer for at få det sat i spil og holde det kørende. Jeg lægger U-Map (kortet) op på ‘Jordens Skole’s hjemmeside, hvorfra det kan deles. Det vil også komme til at ligge på www.regenerativ.dk , når denne hjemmeside kører igen.

VERSION 1.0
I forbindelse med de møder, der har været afholdt i regenerativ-netværket har nogle af jer sat jeres navn og bedrift på et håndtegnet kort. Der var nogen, hvis håndskrift det var lidt svært at tyde, så tilgiv, hvis ikke alt er med her i version 1.0.
Vi skal bede jer alle sammen om at udfylde et skema (se link nedenfor), så I alle svarer på de samme spørgsmål i samme rækkefølge!
Lige nu figurerer godt 30 steder på kortet med noget tekst fra det håndtegnede kort, fra FB og fra jeres hjemmesider. Det er tekstmæssigt ujævnt, og ikke delevenligt endnu, så vi går efter at lave en version 2.0, hvorefter det kan deles. SÅ, uanset om I figurerer på kortet nu eller ej, så mail os et frisk udfyldt skema.
Hvis I har skrevet tidligere med alle oplysninger til fb eller Malte, så overfør dem alligevel venligst til skemaet. Vi har brug for at alle følger den samme skabelon. Det vil gøre det administrative arbejde langt mindre - også fremover - og det vil gøre kortet mere prof og brugervenligt. TAK
SKEMA: DOWNLOAD - UDFYLD - NAVNGIV - SEND
Skemaet, som vi opfordrer jer til at udfylde, finder I herunder og det ligger også under ‘dokumenter’ her i gruppen.
https://docs.google.com/.../1wphMLIIaQbP9Sqhj9zNI.../edit...
Det eneste man skal gøre er at downloade, udfylde, navngive dokumentet (med navnet på jeres sted) og vedhæfte det en mail, som I sender til kontakt@jordensskole.dk
Så sørger vi for at overføre oplysningerne til det interaktive kort.
Indsend så snart som muligt, så vi kan få det i spil!
Det vil være en fordel at benytte en computer fremfor små devices og husk at læse vejledningen ovenover skemaet inden du udfylder.
FOTO OG LOGO
Kortet bliver langt mere levende og indbydende, hvis jeres tekster bliver ledsaget af logo og billede fra jeres bedrifter
SEND venligst billede samt logo til: kontakt@jordensskole.dkinden 1. marts ‘21 - navngiv mailen med navnet på jeres sted.
HVIS I SENERE FÅR BRUG FOR AT OPDATERE JERES OPLYSNINGER PÅ KORTET
Efter d. 1/3-21 vil det koste 45 kr., at få opdateret sine oplysninger eller lagt nye billeder på. Så udfyld venligst skemaet snarest eller indenfor den næste måned. Formålet med fremover at smide 45 kr. ved opdateringer er at vedligeholdelsen af kortet vil kunne varetages af en studentermedhjælp i Jordens Skole eller af én i netværket for en skærv. Det sikrer, at det ikke går i stå. Et kort med uaktuelle oplysninger får ikke mange brugere. Det er først og fremmest et fælles ansvar at drifte kortet, men jeg skal nok sende en reminder ud en gang imellem for at minde om, hvorvidt det stadig er de rigtige oplysninger, som står derinde.
Og I er altid velkomne til at maile eller ringe til 51 44 56 10, hvis I har spørgsmål eller ønsker.
DELING AF KORTET PÅ SOCIALE MEDIER OG I DIT NETVÆRK
Ved at dele kortet bidrager vi til at gøre hele regenerativ-bevægelsen synlig. Det vil styrke os alle. Men vent lige med at dele til der foreligger en version 2.0, hvor vi har fået jeres skemaer ajourført. Jeg deler den herinde, når de første 20 steder har indsendt.
SNEAK PEEK PÅ KORTET
Link til selve kortet i version 1.0 på Jordens Skoles hjemmeside:

Det er absolut bedst at søge i kortet på en computer frem for på en telefon. Bemærk at du i venstre side kan zoome, få kortet til fuld skærm samt søge på en kategori eller en by og se, hvilke gårde, der er tættest på dig. Søger du fx. 'Roskilde' dukker

Naturplanteskolen.dk

og Godis Grønt op.

TILBUD OM HJÆLP TIL HJEMMESIDE OG KOMMUNIKATION

Jeg kan se at nogle af jer mangler en hjemmeside, og derfor har det været svært at finde og registrere jer. Jeg har en medarbejder i Jordens Skole,

Rosamai Liliet

, som kan stå for kodning, design, logo mv., og vi har

Laura Ytte Rechnagel

tilknyttet, som er suveræn med kamera og klipning. Læs mere her: https://www.jordensskole.dk/team
Så skriv endelig hvis vi skal hjælpe jer med at opsætte en simpel funktionel side eller lave en præsentationsfilm: helle@jordensskole.dk

Jeg glæder mig til at se jeres oplysninger vælte ind i den kommende tid, så vi kan få et fælles overblik over alle, der arbejder indenfor denne livsbekræftende og visionære bevægelse og dele det med verden.

Hilsen fra Rosamai Liliet og Helle Solvang fra Jordens Skole

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Jordens Skole"

I Grønne Sider:
Fandt 1 data

Jordens Skole – sammen bliver vi klogere på jorden

Jordens Skole er et samlingspunkt og en platform for medier, læring, meningsfulde samtaler, iværksætteri og oplysning om jorden. Jordforbindelse, sanselighed, folkelighed og forbundethed er nøglebegreber, og skolen er primært [...]
Adresse:
Rådmandsgade 30, 1. sal, ,
2200 København, Hovedstaden
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Fandt 1 data

Jordens Skole – sammen bliver vi klogere på jorden

Jordens Skole er et samlingspunkt og en platform for medier, læring, meningsfulde samtaler, iværksætteri og oplysning om jorden. Jordforbindelse, sanselighed, folkelighed og forbundethed er nøglebegreber, og skolen er primært [...]
Adresse:
Rådmandsgade 30, 1. sal, ,
2200 København, Hovedstaden

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.