1. Grønne Begivenheder
  2. »
  3. Aktioner / demonstrationer / kampagner
  4. »
  5. Cirkusskib på sejltogt for klimaet
You must be logged in to submit contact form

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

Beskrivelse:

Med klimaet i hjerte og hjerne er nycirkuskompagniet Acting for Climate på turné i Nordeuropa med træskibet Hawila.

  1. 17. og 18. august ligger de til kaj på Refshaleøen i København, hvor sommerens turné rundes af med et brag af en Havnefest for Klimaet.

Hawila, det fireogtredive meter lange træskib fra 1935 med dets to master og ni sejl, er cirkustruppens trofaste scene og fartøj. Over sommeren har cirkusartisterne sejlet fra havn til havn i Norden med forestillingen ”Into the Water” for at inspirere til handling for klimaet. Forestillingen handler om kredsløb og menneskets forhold til natur- og klimakrisen og forsøger igennem fysiske kroppe at fortælleform og tilbyde et nyt perspektiv.

Se traileren for projektet:

https://www.facebook.com/watch/?v=1925985354178091

 

Acting for Climate blev startet i 2015, og arbejder med kombinationen mellem kunst og klima. Af hensyn til miljøet og som kunstnerisk eksperiment har de også valgt at sejle på sejl, dikteret af vind og vejr, med mindst mulig motorkraft. De lever så bæredygtigt som muligt, selvom udfordringerne er mange og det uforudsete er hverdagskost. De får deres mad ved bl.a. at skralde i hver havn, elektriciteten får de igennem skibets nye propelgenerator, som genererer strøm når skibet sejler.

“Som kunstnere har vi en unik mulighed og et ansvar for, at formidle dét vi mener er vigtigt i dagens samfund. Her holder det ikke, at vi bare snakker om klima og miljø, men vi er faktisk også nød til at tage fat i vores egne vaner og mønstre, som i dette tilfælde vores normale måde at turnere på.”

Omkring skibet og forestillingen i København afholdes minifestivalen ”Havnefest for Klima”. Minifestivalen er skabt af Acting for Climate i samarbejde med Reffen og lokalbefolkningen. Pladsen foran skibet ved Reffen fyldes af en række gratis aktiviteter, som koncerter, klovneforestillinger, workshops og debat med bl.a. Erik Clausen & Jytte Abildstrøm.

Som festivalens højdepunkt spilles forestillingen “Into The Water” lørdag og søndag klokken 17:00.

Forestillingen foregår udendørs og er gratis.

Læs mere om arrangementet og se det fulde program her:

https://www.facebook.com/events/2147376568896059/

Eventdato: 17. august 2019 - 18. august 2019
Tidspunkt: 12.00
Arrangør(er):

Acting for Climate

Adresse:
København, Hovedstaden
Telefon: 004792296862

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Acting for Climate"

I Grønne Sider:
Fandt 2 resultater

Acting for Climate

A physical art project for planet earth initiated by Abigael Rydtun Winsvold and Victoria Sophie Gulliksen! A4C works as [...]
Adresse:
København, Hovedstaden

Acting for Climate

Saving the world through sustainable handstands and eco friendly clown noses. A physical art project for planet earth initiated by Abigael Rydtun Winsvold and Victoria [...]
Adresse:
c/o i Danmark: Produktionshus for nycirkus og scenekunst, Finlandkaj 6, ,
5000 Odense, Syddanmark
I Grønne Begivenheder:
Fandt 1 data

BARK – Acting for Climate

BARK er en poetisk, spektakulær og tankevækkende nycirkusforestilling for en skov, et publikum og fem artister. BARK bliver opført stedsspecifikt i og med en [...]
Eventdato: 21. maj 2021 - 30. maj 2021
Arrangør(er):

Acting for Climate

Adresse:
Odense, Syddanmark
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.