Detaljer

Mine favoritter Print side Tilføj Favorit

Økologisk Landsforening

Info
Beskrivelse:

Økologisk Landsforening er organiseret enkelt og demokratisk. Lær os at kende her.
http://okologi.dk/om-os/organisationen

Syv foreninger for økologiske landmænd og forbrugere har på en fælles generalforsamling i Århus i weekenden fusioneret til Økologisk Landsforening. Dermed er der én stærk forening, der går i spidsen for den økologiske udvikling.
Den nye forening vil sikre, at de økologiske producenter og forbrugere fortsat er drivkraften i økologiens udvikling hen mod målsætningerne om mere natur, renere miljø og bedre dyrevelfærd i forbindelse med fremstilling af sunde fødevarer.
- Ved at gå sammen på tværs af produktionsgrene og samle landmænd og forbrugere i en enkelt organisation står vi stærkere overfor de statslige og kommercielle interesser, der også skal medvirke til udviklingen.
- Det er en forening med høje ambitioner. Selv om Danmark har verdensrekord i den økologiske andel af det samlede fødevaremarked, så har vi fortsat stort potentiale for større afsætning. Og selv om vi indenfor økologien er kommet langt hen mod vore målsætninger, så skal vi fortsat arbejde for at udvikle den produktion, der er optimal for miljø, dyr og mennesker, siger Økologisk Landsforenings første formand, Knud Erik Sørensen.
Han er landmand med malkekøer og høns i Villerslev i Thy og var formand for en af fusionspartnerne, Landsforeningen Økologisk Jordbrug.
De andre organisationer bag den nye forening er Økologisk Landscenter og fem brancheforeninger for økologisk produktion af mælk, kød, æg og fjerkræ, planteavl samt frugt, bær og grøntsager.
Allerede i dag er der en del firmaer blandt medlemmerne. Desuden har de økologiske virksomheders forening Øgruppen truffet en principbeslutning om at tilslutte sig Økologisk Landsforening om et halvt år, når en del vedtægtsmæssige spørgsmål er afklarede.

Emneord:      
Fakta
Adresse:
Silkeborgvej 260, 8230 Aarhus, Midtjylland
Telefon: 87 32 27 00
Hjemmeside:

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send besked til side forfatter

Andre oplysninger

I De Grønne Sider:

Lokal økologi

Vi har gjort det nemt at finde en økologisk gårdbutik i nærheden eller en restaurant eller café med øko-mad på menuen. 

I Øko-Kalenderen:

Økologisk Høstmarked 2018

Tag på landet den første weekend i september, når økologiske landmænd over hele Danmark inviterer til Økologisk Høstmarked. Her kan du og familien komme helt tæt på sæsonens friske øko-råvarer, hilse på gårdens dyr og møde den økologiske landmand.

Startdato: 1. september 2018
Slutdato: 2. september 2018
Arrangør(er):

De økologiske landmænd og Økologisk Landsforening

I Det Grønne Bibliotek:

I Den Grønne Opslagstavle:

I Det Grønne Arkiv:

Økologisk Høstmarked 2017

På Økologisk Høstmarked er det tilladt stille spørgsmål og få svar fra dem, der kender økologien bedst – nemlig landmændene. I 2016 var der 55.000 danskere, der trak i gummistøvlerne og drog på landet en sensommerdag, hvor landskabet stod malet i gyldne farver og træerne bugnede af modne frugter [...]

Startdato: 2. september 2017
Slutdato: 3. september 2017
Arrangør(er):

Økologisk Landsforening