Detaljer

Mine favoritter Print side Tilføj Favorit

TRÆSTUBBEN

Info
Beskrivelse:

TRÆSTUBBEN - Vesterbros base for lokalt miljøarbejde i en nedlagt toiletbygning i Saxoparken ved Apostelkirken. Fra 2008 - 2016 banebrydende i sin involverende musisk- sanselig bynære miljø- & naturformidling.
Det gamle toilethus i Saxoparken blev i 2007 i samarbejde med naboer, børn fra skoler og daginstitutioner, Center for Park, lokale grønne ildsjæle og foreninger, omdannet til et miljø- & naturværksted. I dele af Saxoparken er der etableret en have med regnvands opsamling, kompost, insekthotel, urtespiral, grønt tag, dam og højbede. Bæredygtig innovation- og visions - & idéudviklings rum og mødested.

Kontakt: Felix Becker for info: Ring tlf./sms +45 20649022 eller skriv til til [email protected]

OM Træstubben:  

Et byrum i forvandling

Et gammelt offentligt toilet i Saxoparken er ombygget til et naturværksted og en demonstrationsbygning for bæredygtigt byggeri.

Før ombygningen, en kommunal toiletbygning, der har været aflåst i 15 år, fordi der før blev fixet derinde. Saxoparken blev kaldt ”hasherparken” og ”hundeparken”.

En del af Saxoparken omkring Træstubben er i samarbejde med naboer, børn fra skoler og daginstitutioner, Center for Park, lokale grønne ildsjæle og foreninger, omdannet til et grøn oase på Vesterbro. I den del af Saxoparken er der etableret en permakultur inspireret have med regnvandsopsamling, kompost, insekthotel, spiselige planter, grønt tag, dam og højbede.

Historik

Det var det daværende Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn, der i 2006 fik tilladelse til at låne den eksisterende toiletbygning på området af Københavns Kommune, Center for Park og Natur. Toilettet havde dengang stået aflåst i ca. 15 år og stod til nedrivning.

På daværende tidspunkt var miljøarbejdet på Vesterbro allerede skubbet i gang med det spirende permakultur inspirerede VesterGror og Byhavenetværket, som havde base på Vesterbro.

Miljøpunkt Vesterbro/Sydhavn modtog en stor donation af fonden Realdania som gjorde det muligt, at gennemføre en ombygning af toilettet, som i dag hedder “TRÆSTUBBEN”. Byggeriet af TRÆSTUBBEN blev udført slutningen af 2007 og blev officielt indviet med daværende miljøborgmester Klaus Bondam i februar 2008.

Drift 2008–2016, skiftende partnerskaber mellem Miljøpunkt Vesterbro (2008–20011) KBH Kommune Økonomiforvaltningen / Vesterbro Lokaludvalg (2011–2016), B & Ungdomsforvaltningen(2014–2016), Områdefornyelsen under Teknik & Miljøforvaltningen (2014–2016) og med støtte af Friluftsrådet (2008–2016).

2800 lokale børn i alderen 3–8 kom til direkte urban miljø- & naturformidling formidling årlig i perioden 2009–2016 og mange flere gennem indirekte formidling ved deltagelse i bydelsarrangementer, samarbejdsprojekter og synlighed i parkerne og på gaden.

Træstubbens modtog København Kommunes MILJØPRIS 2010.

Vesterbro naturværksted ligger lige midt i byen mellem 4 etagers huse på Vesterbro, hvor der ellers kun er 2–3 m2 grønt pr. indbygger. Miljø og naturformidlingen er særligt vigtig i tæt befolkede, urbane områder, hvor man ellers er langt fra føler sig som en del af naturen og derfor mangler den basale naturforståelse, som nærhed til naturen danner grundlag for.

Der er opstået et helt nyt netværk omkring naturværkstedet, idet forskellige brugergrupper mødes på tværs af alle skel og hjælpes ad med at passe stedet.

Emneord:   
Fakta
Adresse:
Saxoparken ved Apostelkirken, 1662 København, Hovedstaden
Kontakt: Felix Becker
Mobil: 20 64 90 22

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Send besked til side forfatter

Andre oplysninger

I De Grønne Sider:

I Øko-Kalenderen:

I Det Grønne Bibliotek:

I Den Grønne Opslagstavle:

I Det Grønne Arkiv: