1. Grønne Begivenheder
  2. »
  3. Kultur-, musik- og fest-arrangementer
  4. »
  5. Den Alternative Sommerhøjskole 2018
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

På Den Alternative Sommerhøjskole (DAS18) bliver der i år mulighed for at lægge øret til den jydske muld fra mandag den 9. juli til lørdag den d. 14. juli, når vi indtager Midtjysk Efterskole i landsbyen Ejstrupholm, der ligger cirka 40 kilometer vest for Horsens.

Det bliver fem dage fyldt med foredrag, oplæg og workshops – alt sammen krydret med økologisk mad, hygge, sjov og dejlige mennesker i alle aldre.

Der vil hver dag være to blokke – formiddage og eftermiddage - med tilbud om aktiviteter, og programmet vil være sammensat af flere spor. Det betyder du kan vælge mellem emner indenfor politik, kreative workshops, teater, organisering og aktivisme, sport og bevægelse, fællesskaber og alternative livsstile. Du vælger frit om du vil skifte eller følge det samme spor igennem alle 8 blokke.

Hver eftermiddag er der mulighed for at deltage i en visionær vandring rundt om Ejlstrupholm sø med forskellige emner og gæste-vandreguider. Der bliver et par fælles foredrag i løbet af ugen og vi afslutter med fest fredag aften.

Børn på højskolen
Det skal også være sjovt for børnene at være med.

Derfor er der naturligvis også nogen til at tage sig af børnene, når deres forældre er på workshop. Disse stunder er oplagte til at bringe viden og færdigheder fra generation til generation. Så, hvis nogen kan strikke, hækle, brodere, folde papir, lave flyvere eller andre gode ting, så meld jer på banen til en børnetjans. Vi råder over skolens formningslokale og sørger for materialer og kunstlærer. Vejret bestemmer, om vi kan være ude eller inde.

Der er moduler for børnene fra tirsdag til fredag – 8 i alt. Men der er ingen tvang. Nogle børn vil måske hellere lege, og det er også helt i orden. Vi vil prøve at mikse det, så tid og aktiviteter kommer til at passe sammen, og det bliver en god uge for både børn og voksne. Har du noget du gerne vil lave med børnene, så giv Niels-Simon besked om, hvad du kan byde ind med. Du kan skrive til Niels-Simon på nisiwila@gmail.com.

Gode ting at tage med PÅ DAS18

Gode vandresko – evt. Gummistøvler Forklæde, Badetøj
Bolde, Bordtennisbat Musikinstrumenter

Limpistol, Saks Brætspil, Kortspil Udklædningstøj

Køkkentjans

Vi er Danmarks grønne håb, og derfor skal vi selvfølgelig spise økologisk/biodynamisk og servere lækre vegetarmåltider, der både er sæsonbetonede, plantebaserede, og lavet af så lokale råvarer som muligt.

Køkkenet skal være et eksperimentarium for de bærende principper i en moderne, b(l)æredygtig madkultur - lokalt, grønt og sæsonbetonet. Samtidig er den bedste mad dén, der er lavet på højt humør, kærlighed, sjove anekdoter, kreativt samarbejde og god musik. Alle, børn som voksne, skal og kan være med, når vi igen i år forventer, at alle tager mindst én - og gerne flere – køkkentjanser i løbet af højskoleopholdet. Du slipper nok heller ikke for en opvasketjans.

Som noget nyt tilbyder vi i år workshops, hvor vi genopdager og fortolker den nordiske madkultur. Vi skal bl.a. bage brød af surdej, fermentere og sylte, og selvfølgelig skal vi igen ud og samle råvarer i naturen.

TILMELDING og praktiske ting:

Ankomst

Mandag den 9. juli mellem 14.00 og 15.00. I spisesalen venter kaffe og kage og andet snack.

Logi

Deleværelser: Værelserne er tomandsværelser (med mulighed for madras på gulvet, hvis man vil være tre). For denne type værelse gælder, at to værelser er fælles om et toilet og bad.

Enkeltværelse. Efterskolen har ikke enkeltværelser, og hvis man ønsker eneværelse får man derfor et dobbeltværelse for sig selv. Der er et tillæg på 700 kr. for et dobbeltværelse.

Telt. Som nærmeste nabo til spisesalen ligger boldbanen, hvor du udover at få jord på knæene også kan få lov at sove i telt. Men da vi betaler efterskolen pr. person, er der ingen refusion i prisen til teltliggere. Der er toilet og bad inde på skolen. Man skal selv medbringe telt og andet grej.

Alle billettyper inkluderer logi, mad og sommerhøjskolens program og aktiviteter.

Eneste ekstraudgifter på sommerhøjskolen, er drikkevarer, såsom alkohol og sodavand.

Afrejse

Lørdag den 14. juli senest kl. 12.00

JORDEN KALDER PÅ DEN ALTERNATIVE SOMMERHØJSKOLE - DAS18

Man tilmelder sig ved at indbetale beløbet til DAS18 konto i Ringkøbing Landbobank på konto nr.: 7670-6813930 ..... eller MobilPay 33935.

Allersidste tilmeldingsfrist er 15. juni - vi stopper ved 120 deltagere, så det er først til mølle.

Registrering af navn, adresse, e-mail, mobil sker hos Janne Give Gjaldbæk på e-mail : das18midtjysk@gmail.com

Spørgsmål og oplysninger om allergier, behov for veganermad, osv. fortælles mundtligt til Janne Give, da hun ikke må ligge inde med sådanne personfølsomme emner på sin computer.

Du er velkommen til at ringe til Janne. Hun træffes på tlfnr. 40361951, og det er bedst at ringe tirsdage og torsdage mellem kl. 12.00-14.00.

Du kan følge med i forberedelserne og udviklingen af programmet for DAS18 på www.alternativet.dk/sommer eller i facebookgruppen: https://www.facebook.com/ groups/429802627385420/

Billettyper

Voksne: 1.350,- kr.
Teenagere 13- 18 år: 1.150,- kr. Børn: 950,- kr.
0-2 årige: 700,- kr.

Årets program 2018:

page1image1831392

Der ydes søskenderabat på 200,-kr. pr. søskende

Eventdato: 9. juli 2018
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Midtjysk Efterskole, ,
7361 Ikast-Brande, Midtjylland
Kontakt: Janne Give Gjaldbæk
Mobil: 40 36 19 51

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Alternativet"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Fandt 2 resultater

Det Alternative Klimaparlament – KOM MED

KRÆVER TILMELDING - SE I BUNDEN Den vigtigste politiske opgave i nyere tid er at afværge klimakatastrofen. Vi kan ikke længere vente på, at nølende [...]
Eventdato: 22. januar 2019
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Fællessalen, ,
1240 København, Hovedstaden

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Arkiv:

Fandt 2 resultater

Det Alternative Klimaparlament – KOM MED

KRÆVER TILMELDING - SE I BUNDEN Den vigtigste politiske opgave i nyere tid er at afværge klimakatastrofen. Vi kan ikke længere vente på, at nølende [...]
Eventdato: 22. januar 2019
Arrangør(er):

Alternativet

Adresse:
Fællessalen, ,
1240 København, Hovedstaden