1. Grønne Annoncer
  2. »
  3. Salg
  4. »
  5. Filibabba
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Bæredygtighed i babybranchen

Bæredygtighed og miljøbevidsthed er noget, der er særligt højt oppe på prioriteringslisten i nutidens samfund. Der er stille og roligt begyndt at udvikle sig en bæredygtig kultur omkring forbrugsvaner, hvilket også kommer til udtryk i alle lag af produktionen til råmateriale og frem til det færdige produkt. Det er et tydeligt bevis på, at vi som forbrugere er blevet overbevist om, at denne nødvendige omlægning af vaner og forbrug er nødvendigt for, at vores jord kan forblive et sted, hvor vi kan leve.

Denne bæredygtige tankegang giver selvfølgelig også genlyd i babybranchen, hvor der i længere tid, har været særligt fokus på at bruge de mest neutrale produkter, netop fordi at børn og babyer er meget modtagelige over for allergier og lignende.

Ligesom i modebranchen for det voksne klientel er modebranchen inden for børnemode også begyndt at tænke i bæredygtige baner. GOTS certifikatet er noget vi falder ofte over, når det handler om børnetøj- og mode udarbejdet i bomuld. Det sikre, at vi som forbrugere kan være sikre på, at minimum 70% af bomulden er økologisk og at der derfor er tænkt på at være bæredygtigt lige fra bomuldsmarkerne til butikkerne. Det er dog umuligt helt at undgå kemikalier, hvis tøjet skal farves eller designes på en bestemt måde.

GOTS certificeringen understreger således tanken om genanvendelighed og genbrug, hvor der derfor med GOTS certifikatet understreges en vis gensidig tillid og respekt industri og forbruger imellem. Køber og producerer man GOTS certificeret produkter, udviser man omtanke for sine medmennesker og miljøet. Et rigtig godt alternativ, som mange gerne vil associeres med.

Bæredygtig bambus

Flere brancher har valgt at investerer i bæredygtighed og er derfor begyndt at tænke innovativt i forhold til valg af materialer. Her er særlig bambus kommet på mode. Markedet har fået øjnenene op for de innovative måder, som bambus kan benyttes på. Man har fået øjnenene op for bambus fordi, der er ressourceknaphed på træ, man almindeligvis ser benyttet til møbler, tekstiler og papir.

Bambusplanten har blandt andet den fordel, at den gror utrolig hurtigt i forhold til træer, hvilket giver mulighed for større og hyppigere udbytte af bambusplanter. Et egetræ har en vækstperiode på 50 år, hvorimod bambusplanten’s vækstperiode er fire til seks år, derfor behøver man ikke være den store matematiker for at vide, at det i sig selv giver et langt hurtigere udbytte sammenlignet træerne. Faktisk vil bambusplanten, de næste fire til seks årtier, selv sætte nye skud, når den bliver fældet, hvilket næsten gør bambusplanten til det letteste materiale at producere og håndtere både hurtigt og med omtanke for miljøet.

Bambus er i sig selv bæredygtigt og miljøvenligt, fordi det kræver utrolig lidt vand i sin vækstfase, det er 100% nedbrydeligt og så kan planten overleve både tørke og oversvømmelse. Bambus er derfor begyndt at gå igen i alt fra cykelstel til babytøj og lige præcis i babytøj, har bambus fået sit helt store gennembrud. Her ses bambus materialet i babytøj, sengetøj og stofbleer, og det er rigtig populært blandt nye børnefamilier. Dette skyldes, at det er et fantastisk materiale særligt til stofbleer, fordi det er blødt, bæredygtigt og så suger det godt. Et af de anerkendte og store mærker, som har særlig fokus på bæredygtighed er Filibabba. Størstedelen af deres produkter er GOTS certificeret og de går derfor foran, når det handler om at opretholde og udvikle en bæredygtig kultur omkring forbrug og forbrugervarer.

Kategorier:

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Jakob Erik"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Fandt 1 data
I Grønne Annoncer:
Fandt 8 resultater

Det grønne valg af havebænke

Hvorfor skal du vælge Jessing?

Med udgangspunkt i nordisk design og godt håndværk udvikler, designer og producerer vi brugervenligt byrumsinventar med fokus på kvalitet, holdbarhed [...]
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Fandt 1 data

I Den Grønne Opslagstavle:

Fandt 8 resultater

Det grønne valg af havebænke

Hvorfor skal du vælge Jessing?

Med udgangspunkt i nordisk design og godt håndværk udvikler, designer og producerer vi brugervenligt byrumsinventar med fokus på kvalitet, holdbarhed [...]

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.