1. Grønne Annoncer
  2. »
  3. Folkets Øko-ideer & Opfindelser
  4. »
  5. En tur i skoven – med familien
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Dette er min historie om hvordan jeg godt kan lide at bruge naturen. Det er en jeg deler med jer, da jeg håber at inspirere jer til også at bruge naturen i jeres hverdag. Vi har som familie i hvert fald haft meget glæde af det.

Først lad mig præsentere min familie.

Vores familie er som mange andre, lidt vild. Bølgerne kan godt gå højt omkring skoletaskerne, morgenmaden og sovetidspunkter. Specielt da pigerne var yngre.

Én ting, som vi fandt var en god måde at få lidt ro på tingene, var at tage på skovtur i weekenderne. Det havde følgende positive indvirkninger på familielivet

  • Forventningens glæde gjorde fredagen god
  • Forventningen glæde gjorde lørdag morgen
  • En hel dag med frisk luft gav luft lørdag aften
  • Søndag morgen blev overraskende stille, gårsdagens oplevelser blev fordøjet rundt om morgenbordet.
  • Mandag kunne børnene fortælle om deres weekends oplevelser - og de indeholdt andet end iPad og fjernsyn (eftersigende til stor beundring for nogle af de andre børn)

Hvad gjorde vi så på disse ture?

Det skiftede lidt - fælles for dem var, at der gennerelt var konsensus om at skoven var et sted vi godt kunne lide at være. Jeg er oprindeligt fra Vadum, men flyttede i mine teenageår til Skødstrup, nord for Aarhus. Dengang var der fyldt med skove på et sted hvor der nu mest er byggerier. Der var både 100meter skoven og 50meter skoven. Om de rent faktisk er hhv. 100 og 50 meter skal jeg ikke kunne sige, men det var i hvert fald det vi kaldte dem. Ligeledes ligger der smukke naturområder, som Egaa Engsø og deslige i det umiddelbare nærområde og Riis Skov lidt længere inde mod storbyen.

Vi skiftedes til at planlægge aktiviteter, Thomas og jeg. Fælles for dem var det, at vi benyttede naturen. Nogle gange spottede vi fugle ved søen, andre gange ledte vi efter rådyr i lokalområdet. Der var ikke det eventyr for småt - og pigerne elskede det.

I dagens Danmark er der meget brog og "støj" rundt om borgerne. Det påvirker os i vores hverdag. Derfor fandt vi det gavnligt at trække stikekt ud den ene dag på ugen her. Det var naturligvis ikke hver uge, nogle gange gik der en måned imellem. Men mindst én gang per årstid. Så pigerne kunne mærke "moder danmark" i halle hendes stadier og humører.

Og hvad med dukken?

Kims dukke endte med at blive en integreret del af familien. Der var ikke det, som dukken ikke kunne hjælpe lille Kim med, hun overvandt en del af hendes generthed vha. dukken. Hun vandt ligeledes selvtillid til at finde andre venner og deslige.

Det var min natur-historie. Håber at læse andre herinde fremadrettet.

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Sofie Pedersen"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Fandt 3 resultater

Vores tur til Aarhus

Jeg har tidligere her på siden berettet meget om hvordan vi i min familie benytter naturen. Det vil jeg gerne forsøge at gøre igen, [...]
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Fandt 3 resultater

Vores tur til Aarhus

Jeg har tidligere her på siden berettet meget om hvordan vi i min familie benytter naturen. Det vil jeg gerne forsøge at gøre igen, [...]

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.