1. Grønne Sider
  2. »
  3. Internet og medier
  4. »
  5. Portal/Emne/Blog-hjemmesider
  6. »
  7. Øko-net / Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis
You must be logged in to submit contact form

Er der fejl eller andet i vejen med denne side, bedes du indberette dette til moderator

Beskrivelse:

Netværk, økologi og folkeoplysning

Øko-net er et velfungerende og dynamisk græsrodsnetværk med dybe rødder i den grundtvigske tradition i Danmark. Primært arbejdes der ud fra en ide om at de fire fundamentale problemfelter: demokratiet, det sociale, miljøet og kulturen, er som hinandens afledning og forfaldet som gensidigt betinget.

‘Netværket for økologisk folkeoplysning og praksis’ blev stiftet d. 21. januar 1994, med det formål at skabe et fundament og netværk for oplysning, erfaringsudveksling og dialog om initiativer til at fremme en bæredygtig udvikling.
Netværket er idag en af de 39 medlemsorganisationer hos Dansk Folkeoplysnings Samråd.
Samt er medlem af 92-gruppen der er et samarbejde mellem 20 danske miljø- og udviklingsorganisationer som alle arbejder aktivt med opfølgningen af FN’s Miljø- og Udviklingskonference.

Hvert år i foråret afholder Netværket ‘Seminar og Årsmøde’, hvor der gennem foredrag, panel-debatter, workshops m.m. lægges op til dialog om miljø og bæredygtighed i samfundet.
Møderne fletter netværk mellem deltagerne, og mange benytter lejligheden til at præsentere projekter og idéer. På Årsmødet nedsætter generalforsamlingen en bestyrelse, der ansætter en sekretariatsleder til den daglige drift. Netværket finansieres dels af kontingenter, dels af fondsmidler – bla. fra Den Grønne Fond.
Netværket afholder også andre møder, med specifikke formål – fx. blev mødet “Skal tumperne redde verden – når nu de kloge ikke vil?” i okt. ‘97 startskuddet til ‘Kolding Manifestet’, der sidenhen blev diskuteret på opfølgende møder: “Handling, vision og netværk” og “Økologisk Samling ‘98”.

Medlemsskab af Netværket incl. Øko-net koster 250,- kr. om året (for studerende, arbejdsløse og pensionister er prisen 175,- kr.). Fås ved henvendelse til Øko-net.

Adresse:
Ærtevej 120, ,
5700 Svendborg, Syddanmark
Kontakt: Lars Myrthu-Nielsen, daglig leder
Telefon: 62 24 43 24
Mobil: 40 73 34 24
Hjemmeside:

ANDRE OPLYSNINGER OM: "Øko-Net"

I Grønne Sider:
Fandt 6 resultater

Økologi på Ærtevej

KORT OM HVAD VI HAR I 2008 og HVORDAN I år vil vi have hokkaido, squash, sukkermajs, rødbeder, stribede rødbeder, gulerødder, pastinak, persillerod, selleri, rødløg, [...]
Adresse:
Ærtevej 120, ,
5700 Svendborg, Syddanmark
I Grønne Begivenheder:
Fandt 4 resultater
I Grøn Vidensbank:
Fandt 13 resultater
I Grønne Annoncer:
Beklager, ingen data.
I Grønt Arkiv:
Fandt 15 resultater

Fremtidens Landbrug – Landbrugets Fremtid

Oplæg og debat med Rasmus Blædel, etnologisk Phd KU, programvært på Den2radio.dk

Eventdato: 17. april 2018
Arrangør(er):

LOF Sydfyn og Øko-net/Grønt Overblik

Adresse:
Udstillingsrummet i Trykkeriet i Ribers Gård, ,
5700 Svendborg, Syddanmark