1. Grønne Annoncer
  2. »
  3. Folkets Øko-ideer & Opfindelser
  4. »
  5. At bygge hus – 3 bæredygtige tips
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

Står du med drømmen om at plante benene i den jyske muld? Eller rykker familien teltpælene op og flytter til sjælland?
Det ganske land er smukt ligemeget hvor du flytter hen - men det er ikke alle steder hvor der lige står et hus klar til at du kan flytte ind i det. Derfor er der ofte mange som vælger at bygge et nyt selv. Noget der har mange upsites, hvis gjort rigtigt, og noget der potentielt kan skabe meget forvirring, kaos og dårlig stemning, hvis man ender op med den forkerte murer.

(Som en indskudt bemærkning kan jeg sige, at jeg benyttede Niels Murer dengang jeg skulle bygge mit hus og ledte efter murer i århus - det har jeg ikke fortrudt siden, da han gjorde et exceptionelt stykke arbejde)

Her er 3 tips til hvordan du gør dit hus exceptionelt (og bæredygtigt på samme tid)

Tænk på husets arkitektur og Minimer elforbruget

Husets arkitektur er i dettetilfælde ikke et spørsmål og stilistiske valg ift. æstetisk udtryk. Det er mere ift om huset er holdbart eller det går hurtigt i stykker. Ligeledes er det vigtigt at lave løsninger, som gør det nemt at spare på jeres elforbrug. Der er ikke meget mening i, at have det mest velisolerede hus i Danmark, hvis I så bruger alle pengene på strøm efterfølgende. Derfor er det vigtigt at alle de tekniske løsninger i huset spiller sammen.

Indeklima og inde-kontruktion

Indeklimaet i huset handler lige så meget om bæredygtighed for huset, som det gør at opretholde en bæredygtig livsstil i det liv, som der ufravigeligt skal leves derinde efterfølgende. Når mange hjem, nu om dage er så godt isolerede, som det er tilfældet. Så er det paradoksalt, at det på mange områder går ud over indeklimaet, specielt hvis der ikke bliver luftet ud. Derfor anbefales det, at I lufter ud ofte og måske oveni købet sørger for at ventilerne i jeres vinduer er åbne hele tiden.

Ligeledes er det vigtigt at komme indretningen i forkøbet. Hvis det er muligt, så byg et hus hvor indretningen kan skiftes, efterhånden som tiden går. Det kan være at Teenager #2's værelse skal forstørres når teenager #1 flytter ud. Således vil det være smart ikke nødvendigvis at have lavet hele huset i beton. Men lave konstruktioner, som er nemme at rive ned igen, med materialer, som kan genanvendes i fremtiden.

Vælg bæredygtige materialer

Det er jo lidt en jungle, hvad der egentligt ligger under ordet "bæredygtige materialer", men det er altså værd at sætte sig ind i på forhånd. At producere byggematerialer har potentielt store konsekvenser for miljøet og i den forbindelse er det rart at vælge de materialer som har færrest konsekvenser.

 

 

ANDRE OPLYSNINGER OM: "John Hansen"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Fandt 5 resultater

Hund i naturen

Det her er et emne, som jeg brænder meget for. Det handler om hunde og det handler om naturen. Men det handler mest af [...]
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Fandt 5 resultater

Hund i naturen

Det her er et emne, som jeg brænder meget for. Det handler om hunde og det handler om naturen. Men det handler mest af [...]

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.