1. Grønne Annoncer
  2. »
  3. Folkets Øko-ideer & Opfindelser
  4. »
  5. Bæredygtig fødevarepolitik på husholdningsniveau – Hvordan gør man?
You must be logged in to submit contact form
Beskrivelse:

I dette skriv vil jeg forsøge at gennemgå bæredygtig husholdning. Der er mange "grønne" muligheder, men jeg vil forsøge at komme ind på følgende:

Økologi - Datomad - At spise kød eller ikke at spise kød - Køb dansk & køb europæisk

Økologi er en af hovedtemaerne i den "grønne bølge" og mange er efterhånden med på, at Økologi er en god ting for både krop, men bestemt også for sjælen - mælken føles bedre, hvis den kommer fra en Øko-ko og jo mere økologisk det kan blive, jo bedre er det. Økologien er dog ikke kun for det gode, da Økologisk produktion kan ske at svine mere, som man eksempevis kan læse mere om i denne artikel fra JP. Den peger bl.a. på, at måden man har opjort udledning på, har været fordelagtig ift. Økologien.

Der er ligeledes nogle landmænd, som peger på at Øko-mærket er for "rigidt" at opnå - med det menes der, at der er nogle helt fastlåste regler for, hvornår dyrene eksempelvis skal på græs - uagtet af om de er født udenfor den normale periode og derfor ikke vil kunne holde til at gå på græs i samme omfang som andre dyr.

Dermed ikke sagt at økologi er skidt - der er et kæmpe argument for dyrevelfærden som generelt må betragtes som værende milevidt foran det konventionelle landbrug.

Datomad er lidt mere entydigt

Der er en kæmpe gevinst i datomad - det er sundt for dig, mig og for sjælen. Det giver incitament for gode initiativer som "Wefood" og deslige. Ligeledes giver det dig en god samvittighed, at købe ting som ellers blot var blevet smidt ud.

En del danskere er faktisk begyndt at købe ind efter hvad der er på dato. Dvs. at de køber kød, pålægger, grøntsager på dato og så sammensætter menuen derefter. Det er en relativt bæredygtig (og billig) måde at sammensætte en menu på og en måde at prøve nye ting på, ting som man ellers ikke ville have prøvet.

At spise kød eller ikke at spise kød - en lidt rabiat debat

Der er meget få, som ikke har en holdning til det at være vegetar, det at være veganer eller det at være kødspiser. Faktum er, at kødproduktion udleder helt vanvittige mængder Co2, og Soyaproduktion til dyrene rydder regskoven og udpiner jorden efterfølgende. Det er således hvad man kunne kalde en triple-negativ effekt for kødproduktionen.

Insisterer man på at spise kød, kan man i bæredygtighedens navn forsøge at skære lidt ned, således at der er mulighed for at supplementere med rene grøntsagsdage.

Ligeledes er der kommet rigtig mange gode kødalternativer rundt omkring.

At købe dansk er tæt på entydigt godt

Ift. Miljø og klima, da er det tæt på entydigt godt at købe dansk. Det er som oftest "renere" - dvs. at vores miljøkrav er langt højere end resten af verden. Det skal ligeledes ikke transporteres ret langt. Ligeledes er der færre "hænder" inde over - dvs. at turen fra jord til bord bare er kortere.

Det tvinger dog forbrugeren ind i et dilemma om hvorvidt han eller hun vil leve på "sæson". I den globaliserede verden er vi opdraget til at kunne få hvad vi vil, når vi vil det. Derfor er det også meget udenfor nummer at vi nu skal gå "baglæns" og kun spise ting i sæson.

Det er dog en fornuftig disposition ift. at leve bæredygtigt.

Mange restauranter er ligeledes blevet gode til at lave om på menuerne, så de afspejler ting i sæson. En google søgning viser at de også generelt kører med et smalt menukort, som kan udskiftes ift. sæson osv.

Se bare her som eksempel - Ugens menu og meget mere

Adresse:
Ryesgade 33, 8000 Aarhus C, ,
8000 Midtjylland

ANDRE OPLYSNINGER OM: "John Hansen"

I Grønne Sider:
Beklager, ingen data.
I Grønne Begivenheder:
Beklager, ingen data.
I Grøn Vidensbank:
Beklager, ingen data.
I Grønne Annoncer:
Fandt 5 resultater

Hund i naturen

Det her er et emne, som jeg brænder meget for. Det handler om hunde og det handler om naturen. Men det handler mest af [...]
I Grønt Arkiv:
Beklager, ingen data.

ANDRE OPLYSNINGER

I De Grønne Sider:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Kalender:

Beklager, ingen data.

I Det Grønne Bibliotek:

Beklager, ingen data.

I Den Grønne Opslagstavle:

Fandt 5 resultater

Hund i naturen

Det her er et emne, som jeg brænder meget for. Det handler om hunde og det handler om naturen. Men det handler mest af [...]

I Det Grønne Arkiv:

Beklager, ingen data.